Yes, you are right! You can estimate the answer because the answer choices given are far apart.

The answer choices are:

1 football player, 3 football players, or 9 football players

We can estimate that the champion eats about 7 hot dogs per minute, and each football players eats about 3 hot dogs per minute.

Check answer choice 1:

1 champion + 1 football player --> 7 + 3 = 10 hot dogs in 1 minute

Check answer choice 2:

1 champion + 3 football players --> 7 + 3 + 3 + 3 = 16 hot dogs in 1 minute

Check answer choice 3:

1 champion + 9 football players --> 7 + 9 × 3 = 7 + 27 = 34 hot dogs in 1 minute

We want 35 hot dogs in 1 minute, so the third choice is the one that gets the closest.

Happy Learning!

The Daily Challenge Team